Groepslessen

Medische Qigong

Medische Qigong is de basis van de Chinese geneeskunde. Qi staat voor levensenergie, Gong betekent vaardigheid. Met Qigong bekwaam jij je dus in het werken met jouw levensenergie.
Eigenlijk kan je Qigong zien als een mix van fitness, yoga en mindfulness. Op zowel fysiek als mentaal vlak word je uitgedaagd om in beweging te komen waardoor blokkades (die ervoor zorgen dat jij je niet lekker voelt of zelfs ziek wordt) loskomen en je energie weer vrij kan stromen. Je leert hoe je jouw levensenergie kan gebruiken om te werken aan je eigen gezondheid en welzijn om vitaal door het leven te gaan.

Wat kun je verwachten tijdens een Qigong les:

Een afwisseling in diverse soorten oefeningen zoals:
• Statische oefeningen.
• Dynamische oefeningen.
• Meditaties.
• Visualisaties.
• Werken met klanken en kleuren.
• Ademhalingsoefeningen.

Wat brengt het jou:

Voor wie:

Qigong is er voor iedereen die ontspannen en energiek in het leven wil staan.
De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en zowel voor beginners als gevorderden, je kunt instromen wanneer je wilt. Mocht je bewegingsproblemen hebben zijn de oefeningen aan te passen aan jouw situatie.
Doordat ik werk met kleine groepen is er voldoende aandacht voor elk individu.

Qigong serie groeien door te snoeien:

Gedurende 4 maandagavonden en 1 zaterdagochtend leer ik je een serie oefeningen aan die helpen om oude patronen te transformeren naar kwaliteiten. Oude patronen die je als kind nodig had om te overleven, maar die je als volwassene in de weg zitten om te groeien en te doen wat je vanuit je hart te doen hebt. Door het beoefenen van deze serie maak je blokkades los die daaraan gekoppeld zijn. Je transformeert stukjes in jou waardoor je bijvoorbeeld in je gedrag en/of (fysieke) klachten verandering  gaat ervaren. Mooie en fijne oefeningen om je gezondheid te versterken en je te verbinden met jezelf.

Wanneer: Maandag 24 en 31 oktober, 7 en 14 november van 19.15 uur tot 20.30 uur en zaterdag 19 november van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Waar: Praktijkruimte Body & Soul, Hoogeweg 9-b Heiloo.
Investering: € 85,– voor 4 avonden en 1 ochtend, inclusief beeldmateriaal van de oefening.

Aanmelden noodzakelijk. 

Reguliere Qigong les, duur 75 minuten:

Dinsdagmorgen, 9.00 uur tot 10.15 uur (wekelijks).
Woensdagavond, 19.00 uur tot 20.15 uur (om de week in even weken).
Donderdagochtend, 9.00 uur tot 10.15 uur (wekelijks).

  • Introductie les € 5,–
  • Losse les € 13,–
  • Kaart voor 10 lessen € 110,– (geldigheid 6 maanden)

Qigong avond/ochtend, duur 2,5 uur:

Maandag 17 oktober, 19.00 uur tot 21.30 uur.

Zaterdag 17 december, 9.30 uur tot 12.00 uur.

  • € 30,– per keer.

Ervaring van mijn klanten

Tijdens mijn burn out had ik behoefte aan ontspanning. Op gevoel kwam ik bij Mariët terecht voor ontspanningsmassages. Tijdens één van haar fijne behandelingen attendeerde zij mij op de Qigong lessen die zij gaf. Juist als je niet lekker in je vel zit, is het doen van Qigong namelijk heel goed voor je. Ik ben het gaan proberen. De eerste keer was het best wennen. Je maakt soms geluid tijdens de oefeningen en dat kan ongemakkelijk voelen. Maar na een paar lessen voelde ik mij steeds vrijer om de oefeningen te doen en kwam daardoor dichter bij mezelf. Dit bracht en brengt nog steeds emoties met zich mee. Soms komt er verdriet naar boven waarvan je niet weet waar het vandaan komt. Soms is het heel duidelijk. Belangrijk is dat alles er mag zijn. Emotie is energie die in beweging komt. Ik voel tijdens de les vaak de energie door mij heen stromen, heel fijn! Mariët begeleidt iedereen op een hele prettige manier. Zij helpt om de oefeningen zo goed mogelijk te doen en stelt je gerust als er emoties vrij komen. Mariët werkt op gevoel. Soms heeft zij een les voorbereid maar besluit op basis van de energie die zij in de groep voelt dat er andere oefeningen veel beter passen. Ik voel mij heel prettig bij haar en merk dat Qigong echt een positieve werking heeft op mijn leven.

Caroline

Al jaren ga ik met plezier naar de Qigong lessen van Mariët . De afwisseling spreekt me aan. In een les is ademhaling belangrijk. En we komen "in beweging" en doen meditaties. Het brengt mij ontspanning en rust. Ik raad het iedereen aan.

Ida

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Bel of mail mij:
06-44 42 43 36

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in de privacyverklaring.

Scroll naar top